top of page
Yazarın fotoğrafıKocatürk Danışmanlık

DigiComplex 1. Basın Bülteni




DigiComplex, öğretmenlerin hibrit eğitimin bugününe ve geleceğine (yerinde ve çevrimiçi) adapte olmaları için dijital çözümler ve eğitimler oluşturmayı amaçlayan bir Erasmus+ Projesidir.





Projenin amaçları aşağıdaki gibidir:

· Gelişmiş bilgi teknolojisi araçlarını kullanarak toplum, okul, öğretmenler ve öğrenciler arasında işbirliğini geliştirmek;

· Eğitim yazılımları, elektronik referanslar, uygulama yazılımları ve eğitici oyunlar ile öğrenme ortamlarını desteklemek;

· Bilgi teknolojisi araçlarını herhangi bir öğrenme ortamına entegre etmek;

· Her öğrencinin yaşamı boyunca her türlü ileri bilgi teknolojisi araçlarına erişimini sağlamak;

· Tüm öğrencilere doğru Bilgi Teknolojileri aracını doğru zamanda ve doğru yerde kullanma becerisi kazandırmak, daha kapsayıcı bir okul eğitimine katkıda bulunmak;

· Bilgisayar öğretmenlerinin ders planlarını kullanmalarını, değerlendirme araçlarını geliştirmelerini, eğitim materyalleri hazırlamalarını ve kendilerini geliştirmelerini sağlamak.


Projenin uygulanması sırasında, çevrimiçi kurslarda ve oyunda kullanılan uygun teknikler, öğrenme yaklaşımları ve öğrenme içeriği ile bir Müfredat ve Eğitim şeması oluşturulacaktır. Ayrıca konsorsiyum, konuyla ilgilenen tüm kullanıcılara 5 modülden oluşan bir eğitim kursunun sunulduğu bir e-Öğrenim Platformu ve Açık Eğitim Kaynakları geliştirecektir. Bu projenin ana çıktısı, e-platformun yanı sıra geliştirilen tüm OER'lere (ders kitapları, sunumlar, multimedya, 3D nesneler ve yapılar) ve eğitim şemalarına erişim sağlayacak bir Eğitim Oyunu olacaktır.


Projenin yararlanıcıları iki hedef grup olacaktır:

- Doğrudan hedef grup (DTG), özellikle bu araçların kullanımının kolay olduğundan ve sınıflarında önemli bir etki yarattığından emin olmak için dijital araçların kullanımı konusunda daha fazla eğitime ihtiyaç duyan öğretmenler, eğitmenler, öğretim görevlileri veya eğitim koordinasyonundan sorumlu profesyonellerdir.

- Dolaylı hedef grup (ITG), motive edici (çevrimiçi uygulamaların kullanımı) ve öğrenme biçimleriyle bağlantı kuran bir bağlamda öğrenme fırsatına sahip olacak öğrenciler ve diğer eğitim uzmanlarıdır.


21 ve 22 Haziran tarihlerinde İspanya'nın Valladolid kentinde 1. TPM gerçekleştirildi. Başlangıç toplantısında ortaklar birbirleriyle tanışmış ve projenin uygulamasını tartışma fırsatı bulmuşlardır. Ana görevler ortaklara verildi ve proje faaliyetlerinin uygun şekilde yaygınlaştırılması ve iletilmesi için sonraki adımlar ele alındı.



“Bilimsel eğitimin melez geleceği” başlıklı projedir; “Karmaşıklıkla başa çıkmak için ihtiyaç duyduğumuz dijital beceriler.” (DigiComplex), 01.12.2021 - 01.12.2023 tarihleri arasında 7 ortak tarafından uygulanmaktadır:



8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page